Ervaringen

Helpt u mee Amstelveen duurzamer te maken? Daarmee draagt u bij aan een beter milieu, maar het kan financieel ook interessant zijn. Twee inwoners vertellen hoe zij met subsidie hun woning hebben verduurzaamd.

Column

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon ziet dat het thema duurzaamheid leeft in de raad. Er zijn afgelopen jaar weer mooie stappen gezet om bij te dragen aan een gezonde, duurzame en leefbare stad.

In beeld

Goed nieuws! De subsidieregeling Energiebesparing is per 1 januari 2021 uitgebreid met nóg meer maatregelen waar u subsidie voor kunt aanvragen: van mechanische ventilatie tot duurzaam verwarmen of glasisolatie. Voor huiseigenaren én huurders.

Duurzaam

Is dat niet wat voor ons, zonnepanelen op het dak? Dat vroegen de bewoners van een appartementencomplex zich af. Met hun VvE kregen ze subsidie van het Duurzaamheidsfonds Amstelveen om het antwoord uit te zoeken.

Prikbord

Informatie over het rainproof maken van uw tuin, een slimme regenton, een gratis energiecoach en voorbeeldadviezen voor jarendertigwoningen.

Energiek

Een groen dak ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het biedt ook veel praktische voordelen. Een Amstelveens hotel gebruikte de subsidieregeling Groen op gebouwen om 500 m2 dak te bedekken met sedumplanten.