In beeld


Met subsidie uw energierekening omlaag

Wist u dat u subsidie kunt krijgen voor een heleboel verschillende energiebesparende maatregelen in uw woning? Dat kan met de subsidieregeling Energiebesparing van de gemeente Amstelveen. Deze regeling is per 1 januari 2021 zelfs verruimd met nóg meer maatregelen waar u subsidie voor kunt aanvragen. Zo hoopt de gemeente de verduurzaming van onze mooie stad te versnellen.

U kunt subsidie aanvragen voor het uitvoeren van maatregelen zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen. Een aantal oplossingen is nieuw toegevoegd, zoals het installeren van mechanische ventilatie en glasisolatie. Dat maakt de regeling heel interessant voor vrijwel elke inwoner van Amstelveen.

Voor Amstelveense woningen

De subsidieregeling Energiebesparing is beschikbaar voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Woont u in een monument? Dan kunt u aanvullende subsidie krijgen voor het verduurzamen van uw woning. Het verduurzamen van een monument vraagt namelijk over het algemeen meer geld en aandacht. De complete subsidieregeling en bijbehorende voorwaarden vindt u op amstelveen.nl/duurzaam.

Collectieve inkoop

Deze lokale regeling is een aanvulling op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), een landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen. Naast deze financiële ondersteuning organiseert de gemeente in 2021 verschillende collectieve inkoopacties die aansluiten bij de verschillende subsidies. Meeprofiteren van de inkoopacties? Houd dan de website van het Regionaal Energieloket in de gaten: www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Overzicht

Er zijn binnen de subsidieregeling Energiebesparing subsidies voor:

  • Het isoleren van uw woning met HR++ of triple glas, of mechanische ventilatie.
  • Het ventileren van uw woning met balansventilatie.
  • Duurzaam verwarmen en koelen met: - Een warmtepompsysteem; - Een zonneboilersysteem; - Douchewarmteterugwinning; - Lagetemperatuurvloerverwarming; - Aardgasvrije tapwaterinstallatie; - Lagetemperatuurverwarming­convectoren.
  • Gasgestookte installaties omzetten naar een aardgasvrije vorm.
  • Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, een slimme laadpaal en PVT-zonnepanelen.

Doe in 2 minuten de gratis HuisScan

Met de gratis HuisScan ziet u in 2 minuten hoe u honderden euro's per jaarkunt besparen op uw energierekening. Voorkom onnodig hoge maandlasten en start vandaag nog met besparen. Hoe het werkt? Geef uwpostcode en huisnummer op en beantwoord vragen over uw woning. Vervolgens krijgt u een gratis persoonlijk advies en inzicht in uw bespaarmogelijkheden. Uw resultaten slaat u eenvoudig op en u heeft inzicht in de duurzame stappen die u kunt zetten.

Deel dit artikel: