Pak die kans!

Gratis energiescan voor kleine bedrijven

Met de fors gestegen energieprijzen wordt het steeds belangrijker om energie te besparen. Zeker voor kleine ondernemers. De gemeente biedt daarom een gratis quickscan aan, speciaal voor het Amstelveense mkb. De scan laat heel gemakkelijk zien waar en hoe u kunt besparen, wat het u kost en wat het u oplevert. Het is vaak een ver-van-mijn-bedshow voor de bakker op de hoek, de lokale fietsenwinkel of lunchroom: ‘Energie besparen in mijn bedrijf? Dat is toch voor de grote jongens?’ Nee hoor! Ook het midden- en kleinbedrijf kan behoorlijk wat energie besparen met de juiste maatregelen. En daarmee ook flink wat geld besparen. Daarnaast wordt de wet- en regelgeving in Nederland steeds strenger op het gebied van energieverbruik. Grote bedrijven, zoals kantoorpanden, zijn al wettelijk verplicht om op korte termijn energiebesparende maatregelen te nemen. Het mkb kan niet achterblijven en krijgt ook met wettelijke verplichtingen te maken. Wacht dus niet langer en laat een energiescan uitvoeren voor uw bedrijf. Als u zich snel aanmeldt, krijgt u die scan gratis aangeboden.

0%
"Eerdere energiescans zorgden gemiddeld voor maar liefst 30% besparing op de energierekening!"

De spelregels

  • Uw bedrijf is gevestigd in de gemeente Amstelveen.
  • Uw energieverbruik is per jaar lager dan ongeveer 25.000 kWh elektriciteit of 50.000 m3 aardgas.

Gratis scan

De quickscan op energiebesparing wordt uitgevoerd door adviesbureau Klimaatroute. Een gespecialiseerde adviseur komt bij uw bedrijf langs en kijkt onder andere naar de verlichting, verwarming, isolatie en de mogelijkheid van zonnepanelen*. U ontvangt vervolgens een rapport waarin alle besproken maatregelen genoemd staan, met de kosten en wat het oplevert. Eerdere scans leverden gemiddeld een energiebesparing van 30% op!

Meedoen?

De scan kost normaal € 395,00; de gemeente Amstelveen biedt nu een beperkt aantal scans gratis aan voor ondernemers die snel reageren. Stuur een e-mailbericht met daarin de naam van uw bedrijf en uw contactgegevens naar Rodger Buijs van Klimaatroute: r.buijs@klimaatroute.nl Reageer snel, want er zijn 100 scans gratis beschikbaar en op = op! Meer weten in het algemeen over energiebesparing door bedrijven? Mail naar het energietransitieteam van de gemeente Amstelveen: energietransitie@amstelveen.nl

*Goed te weten: de gemeente Amstelveen heeft een zonnepanelenactie voor bedrijven georganiseerd. U kunt met uw bedrijf een scherpe prijs, goede kwaliteit en garanties krijgen op uw zonnepanelen als u hieraan meedoet. De actie sluit op 8 december, dus wees er snel bij. Mail naar info@solarprof.nl of neem – ook bij vragen – telefonisch contact op via 0348 – 74 40 25.

Deel dit artikel: