OVERZICHT DUURZAME SUBSIDIES


Veel subsidieregelingen, maak er gebruik van!

Wilt u energiebesparende maatregelen aan uw woning uitvoeren? Dan loont het echt de moeite om u te verdiepen in de vele subsidies die er zijn op dit gebied. U zult merken dat dit heel leuk is voor uw portemonnee. We hebben alvast een overzicht gemaakt van alle vormen van financiële ondersteuning via de gemeente Amstelveen:

Gratis advies en begeleiding voor particuliere huiseigenaren

Heeft u een oudere woning en wilt u die grootschalig verbouwen (ter waarde van minimaal 40.000 euro) om hem duurzamer te maken? Dan biedt de gemeente u gratis energieadvies en 8 uur offertebegeleiding aan. De informatie hierover vindt u bij het Energieloket Amstelveen.

Subsidie energiebesparing voor Amstelveners

Woningeigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie aanvragen voor een reeks maatregelen om energie te besparen. Denk aan isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en het koelen van uw woning. Check de mogelijkheden en voorwaarden van de Subsidie Energiebesparing.

Een groen dak of een groene gevel

Het staat niet alleen mooi, een groen dak of een groene gevel, het biedt ook nog eens een hoop voordelen. U helpt de natuur, u creëert een prettig leefklimaat en u verbruikt minder energie. Bij een minimaal dakoppervlak van 15 m2 – combineren met de buren mag! – of minimaal 30 procent van het geveloppervlak betaalt de gemeente mee met de aanleg. Check de voorwaarden van de Subsidie Groen op Gebouwen.

Gratis advies en begeleiding bij het verduurzamen van gebouwen

Het Servicepunt Energieadvies voor Collectieven en Organisaties ondersteunt VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en kleine particuliere verhuurders met advies over het verduurzamen van gebouwen. Ook verzorgt het Servicepunt procesbegeleiding bij het nemen van maatregelen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken.

U kunt alleen advies aanvragen, of juist alleen procesbegeleiding. Een combinatie van die twee is ook mogelijk. Check de voorwaarden en het aanvragen bij het Servicepunt Energieadvies.

Een duurzame sportvereniging

Ook sportverenigingen die willen investeren in de duurzaamheid van hun eigen accommodaties, kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente. Check de regels hiervoor.

TIP: Wist u dat u subsidies mag ‘stapelen’? U kunt bijvoorbeeld gemeentelijke subsidies prima combineren met landelijke subsidies via de rijksoverheid. Dan wordt het verduurzamen van uw woning of gezamenlijke gebouw financieel nóg interessanter!

Check de Energiesubsidiewijzer voor een overzicht van alle landelijke regelingen.

Denk bijvoorbeeld aan de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Hiermee kunt u als eigenaar van een koopwoning vanaf januari 2021 subsidie krijgen voor 5 typen isolatiemaatregelen. Meer informatie en aanvragen kan hier.

Deel dit artikel: