ALLES OVER DUURZAAMHEID


Prikbord

Webinar Duurzaam Wonen

8 oktober 2020, 19.30-21.30 uur, Rabobank

Een duurzame woning kan u veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en u draagt bij aan een beter milieu. Er zijn meer momenten om te verduurzamen dan u denkt. Als u een huis koopt, bouwt of verbouwt, maar ook als u uw hypotheek aanpast.

Meer weten over hoe u eenvoudig kan starten met energie besparen en welke mogelijkheden er zijn om uw woning te verduurzamen en hoe u dit kunt financieren? Experts waaronder meteoroloog Helga van Leur en een gecertificeerde Duurzaam Wonen adviseur van de Rabobank vertellen u hier graag meer over tijdens het online webinar ‘Duurzaam Wonen’. Dit webinar wordt op donderdag 8 oktober om 19.30 uur live uitgezonden vanuit het Stedelijk Museum Amsterdam. Na het webinar kunt u, onder leiding van de curator van het museum, online de interieurtentoonstelling ‘Van Thonet tot Dutch Design’ bezoeken.

Live Programma

19.15-19.30 uur: Online inloop

19.30-19.40 uur: Welkomstwoord Rabobank en Stedelijk Museum

19.40-20.00 uur: GreenHome en Rabobank

20.00-20.30 uur: Meteoroloog Helga van Leur

20.30-21.30 uur: Rondleiding Stedelijk Museum

Groene daken populair in Amstelveen

Amstelveen kent steeds meer groene daken en gevels dankzij de subsidieregeling Groen op Gebouwen. Afgelopen jaar zijn er maar liefst 150 groene daken bijgekomen en is het subsidieplafond inmiddels bereikt.

Om te voorkomen dat inwoners en mogelijk ook bedrijven, die net een subsidieaanvraag hebben ingediend of een subsidieaanvraag in voorbereiding hebben, buiten de boot vallen heeft de gemeente het voornemen de regeling te continueren. Inwoners die na het bereiken van het subsidieplafond een aanvraag hebben ingediend, worden op dit moment op een reservelijst geplaatst. Als de raad in november instemt met de plannen zullen zij hierover geïnformeerd worden en worden de aanvragen alsnog in behandeling genomen. Alle informatie over de subsidie en de voorwaarden is te vinden op amstelveen.nl/subsidies.

Gratis hulp bij plan zonnepanelen op grote daken in Amstelveen

Ondernemers en eigenaren van een dak groter dan 1000 m² kunnen gebruikmaken van gratis en onafhankelijke hulp bij het zetten van de eerste stappen naar de realisatie van een zonnestroominstallatie op het dak. In samenwerking met adviesbureau Over Morgen wordt een dakscan aangeboden die inzicht geeft in het aantal te realiseren panelen en het bijbehorende verdienmodel. In het najaar van 2020 kan er tevens een SDE++ subsidie aanvraag ingediend worden.

Ondernemers en eigenaren van grote daken kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een informatiebijeenkomst. Adviesbureau Over Morgen vertelt dan, namens de gemeente Amstelveen en Provincie Noord-Holland, meer over de mogelijkheden en het stappenplan. Ook kan er nu al een dakscan aangevraagd worden op overmorgen.nl/verzilveruwdak/.

De bijeenkomst vindt plaats op 2 november aanstaande van 16.30-17.30u. In verband met de huidige omstandigheden is het een onlinebijeenkomst via Microsoft Teams. Geïnteresseerden kunnen zich voor de bijeenkomst op overmorgen.nl/zonneenergie.

Deel dit artikel: