ALLES OVER DUURZAAMHEID


Prikbord

Gratis energie advies

Speciaal om energiebesparende stappen van inwoners te stimuleren biedt de gemeente nu een gratis energie advies. Interessant voor inwoners die hun huis willen verduurzamen of het nieuw aangeschafte huis willen renoveren. Er zijn nog rond de 50 gratis adviezen beschikbaar, dus wacht niet te lang.

Hoe werkt het

Normaal kost zo’n advies tussen de € 300 en € 425, afhankelijk van het huis en de wensen. De gemeente subsidieert nu € 150 op een dergelijk advies dat wordt uitgevoerd door het Regionaal Energieloket. Als u echter binnen een half jaar voor € 1.000 of meer aan isolerende maatregelen uitvoert, dan is het energie advies gratis. Hierbij kunt u denken aan het isoleren van het dak of bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.

Meer informatie? Kijk op regionaalenergieloket.nl/amstelveen en klik op subsidie voor energie advies.

Subsidie voor energiebesparing

Gaat u uw keuken verbouwen? Wilt u uw nieuw aangeschafte huis renoveren? Douchen uw pubers te lang en wilt u besparen op de energiekosten?

Sinds begin dit jaar zijn er verschillende subsidies voor energiebesparende maatregelen. De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er zijn onder andere subsidies voor:

 • Een aardgasvrije ruimteverwarmingsinstallatie, zoals een warmtepomp (maximaal € 2.500);
 • Een bodemenergiesysteem (€ 1.500). Hiermee kunt u uw woning verwarmen.
 • Een zonneboiler (€ 900);
 • Een aardgasvrije tapwaterinstallatie (maximaal € 500);
 • Een aardgasvrije kookvoorziening, zoals koken op inductie (maximaal € 200);
 • Een thuisaccu voor het opslaan van zonne-energie (€ 900);
 • Een douche Warmte Terug Winning, die de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude douchewater alvast op te warmen (€ 100);

De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden amstelveen.nl/duurzaam.

Gratis cadeaubon van € 44.

Om inwoners te helpen om energie te besparen geeft de gemeente cadeaubonnen ter waarde van € 44 weg. U kunt de cadeaubon gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. U kunt hier artikelen bestellen, die uw huis direct energiezuiniger én comfortabeler maken, zoals: tochtstrips, radiatorfolie en ledverlichting.

 1. Hoe werkt het?
 2. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl;
 3. Vul uw postcode in;
 4. Klik op de groene knop ‘Vraag hier uw cadeaubon aan’;
 5. Vul uw postcode, huisnummer en e-mailadres in;
 6. U ontvangt de cadeaubon in uw e-mail;
 7. Ga naar webshop.regionaalenergieloket.nl;
 8. Bestel de producten die uw huis energiezuiniger maken.

De cadeaubon is een maand geldig, daarna vervalt die automatisch. Voor de hele gemeente Amstelveen zijn er nog rond 4.200 cadeaubonnen beschikbaar, dus wacht niet te lang!

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) tijdelijk tot 30% verhoogt.

Voor particuliere woningeneigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)zijn de subsidiebedragen tijdelijk verhoogt van 205 naar 30% van de investeringskosten. Woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor het hogere subsidiebedrag. Daarnaast wordt vanaf september 2020 ook subsidie gegeven voor de huurwoningen in een gemengde VvE met koop- en huurwoningen. Meer informatie is te vinden op de website van RVO.

Deel dit artikel: