Column

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon roept inwoners op om mee te praten over de concept Transitievisie Warmte. Daarin staat een aantal buurten waar de transitie of verandering naar duurzaam verwarmen in de periode tot 2030 kansrijk is. In de buurten waarvoor er op dit moment nog geen betaalbare alternatieve warmtebronnen zijn, richt de inzet zich op energiebesparing.

Prikbord

Op dit Prikbord kunt u lezen over de subsidie energiebesparing, de gratis cadeaubon die u aan kunt vragen, de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) die tijdelijk tot 30% verhoogd is en het gratis energie advies dat u aan kunt vragen.

In beeld

Amstelveen organiseert Klimaatweken (10 oktober t/m 6 november). We starten op 10 oktober met de compostdag. Vanaf dat moment volgen er vier weken lang veel activiteiten en lopen er veel acties. Hieronder een kleine greep uit het programma.

Duurzaam

Het wordt steeds belangrijker om de focus te verleggen van een korte- naar een langetermijnbenadering. De huidige pandemie bevestigt deze behoefte en heeft al geleid tot veelbelovende toezeggingen van Nederlandse bedrijven die ervoor pleiten om de SDG’s als leidraad te gebruiken bij het COVID-19-herstel. Benieuwd wat dit voor u kan betekenen?

Prikbord

Wilt u het webinar van de Rabobank Duurzaam Wonen op 8 oktober bijwonen? Een duurzame woning kan u veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en u draagt bij aan een beter milieu. Er zijn meer momenten om te verduurzamen dan u denkt. Als u een huis koopt, bouwt of verbouwt, maar ook als u uw hypotheek aanpast. Meer informatie en andere interessante zaken vindt u op dit Prikbord.