In beeld


Amstelveen organiseert Klimaatweken

10 oktober tot en met 6 november 2020

Landelijk zijn de Klimaatweken op 8 oktober jl. verplaatst naar 2021 i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen. In Amstelveen is er bij het maken van het programma al rekening gehouden met corona. Daarom organiseren we vanaf 10 oktober tot en met 6 november 2020 nog steeds de (Nationale) Klimaatweken Amstelveen met een divers programma voor inwoners en bedrijven. Op deze pagina een korte greep uit het programma. Het volledige programma vindt u op amstelveen.nl/duurzaam.

Gratis compost op zaterdag 10 oktober

Tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 10 oktober, kunnen Amstelveners vanaf 08.30 uur gratis zakken compost ophalen bij de Gemeentewerf. De gemeente bedankt hiermee de inwoners voor het goed scheiden van groente-, fruit- en tuinafval. Per persoon zijn er vier gratis zakken compost à 20 liter af te halen.

Op is op De actie op de gemeentewerf is eenmalig, de gemeente raadt daarom aan op tijd te komen. Tijdens de actie reiken medewerkers ook gratis doorzichtige plastic zakken uit voor het sorteren van plastic verpakkingsmateriaal, metaal/blik en drankkartons (PMD). Neem een legitimatie mee.

Gratis 1.400 zaadmatjes De compostdag is het startpunt van de Klimaatweken. Om te vieren dat Amstelveen hieraan meedoet, krijgt u naast gratis compost een zaadmatje aangeboden. Dit zaadmatje dient ter vervanging van een tegel in uw tuin, zodat regenwater makkelijk de grond in kan. Door klimaatverandering nemen hoosbuien en hittegolven steeds meer toe. De hoosbuien opvangen kan goed in de eigen tuin. Dus: tegel eruit, zaadmatje erin en afdekken met een laagje compost.

Het adres van de gemeentewerf is Langs de Werf 10 (bedrijventerrein Legmeer).

Tegelservice Kruidenbuurt (Westwijk)

Het wordt warmer en de regenbuien extremer. Dat raakt ons allemaal. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater lastig de grond in zakken. Een groene tuin zorgt voor verkoeling én neemt water op.

Tijd voor actie! Als onderdeel van de Klimaatweken Amstelveen biedt de gemeente, bij wijze van pilot, de inwoners uit Westwijk Zuidoost (nieuwbouw tussen Bovenkerkerweg en de spoorlijn) een gratis tegelservice aan. Ook u kunt helpen door uw tuin te vergroenen en rainproof te maken. Hoe? Gewoon tegel eruit en plant erin!

Informatie en aanmelden Alle informatie vindt u vanaf 21 oktober op amstelveenrainproof.nl ‘Tegelservice Amstelveen’. Hier kunt u zich ook vanaf 21 oktober tot uiterlijk woensdag 28 oktober aanmelden. Als u meedoet ontvangt u een leuke attentie (voor in de tuin) aan de deur op maandag 2 november.

Startbijeenkomst SDG Action Scan

20 oktober 2020, vanaf 19.00 uur

Bent u benieuwd hoe u uw bedrijfsvoering kunt verduurzamen? Graag bieden we het MKB de kans om een Sustainable Development Goals (SDG) Action Scan uit te laten voeren. Daarmee krijgt u een advies op maat. De SDG Action Scan is een samenwerkingsproject van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam en gemeente Amstelveen. Zij worden ondersteund door de Ondernemersvereniging Amstelveen. Wilt u meer weten over de SDG Action Scan? Lees dan het artikel op de pagina Duurzaam in dit magazine.

De startbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 20 oktober om 19.00 uur. Aanmelden kan via ondernemersloket@amstelveen.nl. Ook vragen kunt u mailen naar dit adres. Alle informatie is terug te vinden op amstelveen.nl/sdgactionscan.

Zonnepanelenactie voor Amstelveen Noord

De gemeente Amstelveen wil het u als inwoner makkelijk maken om zelf groene, zonne-energie op te wekken. Het Regionaal Energieloket heeft in verschillende gemeenten dit soort acties georganiseerd en werkt daarbij met betrouwbare installateurs uit de regio. Het Regionaal Energieloket heeft op verzoek van de gemeente een ervaren installateur gekozen. We starten met de zonnepanelenactie in Amstelveen Noord. Begin 2021 volgt Amstelveen Zuid.

Aanmelden voor een woningopname

Sinds begin september tot en met 14 december kunt u zich aanmelden. Dit doet u zo:

  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl en vul uw postcode in;
  2. Klik op de rode knop met 'Zonnepanelenactie Amstelveen';
  3. Klik op ‘Aanmelden zonnepanelenactie’ en laat uw gegevens achter;
  4. U ontvangt een mail met informatie over het maken van een afspraak.

Na de afspraak ontvangt u een persoonlijke offerte. Dit is gratis en u zit nergens aan vast. U beslist zelf of u gebruik wilt maken van het aanbod en zonnepanelen wilt laten installeren.

Deel dit artikel: