Een toekomstbestendig MKB door de SDG Action Scan

Het wordt steeds belangrijker om de focus te verleggen van een korte- naar een langetermijnbenadering. De huidige pandemie bevestigt deze behoefte en heeft al geleid tot veelbelovende toezeggingen van Nederlandse bedrijven die ervoor pleiten om de SDG’s als leidraad te gebruiken bij het COVID-19-herstel.

VU en ASI (Amsterdam Sustainability Institute) kunnen dit herstelproces versnellen door het uitvoeren van een SDG-scan, met als ultiem doel het creëren van win-winsituaties voor bedrijf en milieu. Hoe is dit mogelijk? Enerzijds richt de scan zich op de SDG's; op welke SDG's presteert een bedrijf goed, maar nog belangrijker, waar is ruimte voor verbetering? Aan de andere kant ligt de focus van de scan op verandermanagement en het soort leiderschap dat nodig is om de manier waarop een bedrijf opereert te transformeren. De unieke combinatie van inhoudelijk- en implementatieadvies vormt de basis van de veelbelovende SDG-scan.

Bent u benieuwd hoe u uw bedrijfsvoering kunt verduurzamen? Graag bieden we u de kans om een Sustainable Development Goals (SDG) Action Scan uit te laten voeren. Daarmee krijgt u een advies op maat. De SDG Action Scan is een samenwerkingsproject van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam en gemeente Amstelveen. Zij worden ondersteund door de Ondernemersvereniging Amstelveen.

Hoe werkt het?

De SDG Action Scan bestaat uit een online intake gevolgd door interviews onder begeleiding van studenten van de VU Amsterdam. Enkele weken later ontvangt u een op maat gemaakt adviesrapport. Tijdens een (online) startbijeenkomst op dinsdag 20 oktober en een afsluitend evenement in december krijgen u en de andere deelnemers meer inzicht in de betekenis van verandermanagement en hoe duurzaamheiddoelen kunnen helpen bij het verbeteren van de business. Ook is er gelegenheid om met elkaar en duurzaamheidsexperts in gesprek te gaan.

No cure no pay garantie

VU Amsterdam vraagt u om een bijdrage van € 950,- voor de scan. De gemeente en VU Amsterdam zijn zich bewust dat het in deze tijd lastig is om ondernemers een eigen bijdrage te vragen. Toch is het belangrijk dat u bewust kiest voor de SDG Action Scan en met het advies aan de slag gaat. De gemeente en VU Amsterdam geloven in de effectiviteit van deze scan. Daarom biedt de gemeente een no cure no pay garantie. Als u kunt aantonen dat u de adviezen heeft opgevolgd, maar dat dit niet het beoogde effect oplevert, krijgt u van de gemeente het geld terug.

Interesse?

Heeft u interesse in deze scan? Dan kunt u zich aanmelden via ondernemersloket@amstelveen.nl voor de startbijeenkomst op dinsdag 20 oktober vanaf 19u. Ook vragen kunt u mailen naar dit adres. Alle informatie is terug te vinden op amstelveen.nl/sdgactionscan.

Deel dit artikel: