Ervaringen

Met elkaar maken we Amstelveen steeds duurzamer. Overweegt u HR++ glas of vloerisolatie? En bent u benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Kijk hoe inwoners in Amstelveen aan de slag gaan.

Column

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon vertelt dat de gemeente dit jaar de alternatieven per wijk voor aardgas wil doorrekenen om vervolgens te bepalen wat het beste alternatief is. Benieuwd naar de toekomst zonder aardgas?

In beeld

Marco Berkhout, Programmamanager Regionale Energie Strategie, legt uit wat de Regionale Energie Strategie (RES) is, welke stappen er voor Amstelveen zijn gezet en wat u kunt verwachten.

Duurzaam

De gemeente Amstelveen wil het verduurzamen van de stad versnellen en energiebesparende maatregelen van inwoners stimuleren. Om inwoners te helpen aan de slag te gaan zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. We zetten alles voor u op een rij.

Prikbord

Informatie over de bijeenkomsten voor Verenigingen van Eigenaren, de elektrische bakfiets waarmee u gratis grofvuil kan wegbrengen, circulaire minicontainers en nog veel meer.

Energiek

Wat is een energiecoöperatie en wat kunt u hier als inwoner mee. Lees het artikel over Ecostroom die onlangs 188 zonnepanelen plaatste in Amstelveen. Een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen bewoners, Ecostroom en de gemeente met als resultaat de opwek van duurzame energie.