ALLES OVER DUURZAAM VOEDSEL


Prikbord

Welke verduurzaming verdient subsidie

U wilt best uw huis verduurzamen, maar u ziet op tegen de kosten. Wij willen weten welke subsidie u zou helpen om aan de slag te gaan. Wij gebruiken de informatie voor een subsidieregeling.

Een subsidie kan nét dat duwtje in de rug zijn om uw huis duurzamer te maken. Een aantal regelingen is al in voorbereiding, zoals het overstappen van gas op elektrisch koken en uw huis aardgasvrij maken. Wij willen weten welke subsidie u zou helpen om aan de slag te gaan.

Groendaken in Amstelveen

Subsidie Groen op gebouwen

Het aantal groene daken in Amstelveen groeit en dat is prachtig om te zien. Want een groendak ziet er veel aantrekkelijker uit dan een grijs dak. Maar er zijn meer voordelen zoals verkoeling, geluidsdemping en een langere levensduur van uw dak’. En gemeente Amstelveen betaalt mee! Meer weten? Kijk op amstelveen.nl

‘Iedereen doet wat’

‘Iedereen doet wat’ is de themaregel van de nieuwe campagne van Rijksoverheid die net is gestart. De campagne laat zien dat iedereen een duurzaam steentje kan bijdragen. Of het nou gaat om het isoleren van de woning, het zorgen voor de juiste bandenspanning of het tegengaan van voedselverspilling. Alle beetjes helpen en dragen bij aan een beter milieu.


Gemeente Amstelveen gelooft ook dat dit de manier is om met duurzaamheid aan de slag te gaan en juicht alle initiatieven toe. Doet u ook mee?

Subsidie isolatie woningen

Heeft u twee of meer grote isolatiemaatregelen in uw woning? Dan kunt u vanaf nu weer subsidie aanvragen. De regeling die Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) heet is bedoeld voor energiebesparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Vernieuwde folder Elsenhove

De vernieuwde folder ‘Speelboerderij Elsenhove toekomstbestendig’ is nu beschikbaar. In deze folder leest u hoe Elsenhove gebruik maakt van milieuvriendelijke materialen, zelf energie opwekt, bijdraagt aan een ‘groenere’ omgeving en hoe u zelf een bijdrage kunt leveren aan een duurzamere wereld.


U kunt de folder ophalen op het Raadhuis en speelboerderij Elsenhove of downloaden via onderstaande button.