Subsidie voor energieadvies

Als u uw woning wilt verduurzamen is het belangrijk om de juiste stappen te zetten. Het is zonde als u zonnepanelen plaatst als u uw dak op korte termijn gaat renoveren of isoleren.

Het Regionaal Energieloket adviseert u graag wat verstandige energiebesparende stappen zijn en in welke volgorde u die het best kan zetten. Zo krijgt u geen spijt van uw investeringen. Voor een goed advies op maat komt er een onafhankelijk adviseur van het Regionaal Energieloket bij u thuis. Hij geeft u advies en stelt een rapport op met aanbevelingen. Ook kunt u een infraroodscan van uw woning laten maken, zodat u kunt zien waar er warmte weglekt. 

Normaal kost zo’n advies tussen de €300 en €425, afhankelijk van uw huis en wensen. De gemeente Amstelveen subsidieert nu €150 op een dergelijk advies. Als u binnen 6 maanden voor €1.000 of meer aan isolerende maatregelen doorvoert, dan is het energieadvies geheel kosteloos.


Vanaf september 2019 is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld. Inwoners kunnen met de regeling subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning. Daardoor wordt het nog aantrekkelijker om nu aan de slag te gaan met het isoleren van uw woning.


Kijk hier voor meer informatie

Het Regionaal Energieloket adviseert over energiebesparende maatregelen voor comfortabel wonen zoals isolatie, zonnepanelen, subsidies en nog veel meer. De adviseurs van het energieloket kunnen u precies vertellen welke maatregelen voor uw huis interessant zijn. Wij stellen een paar vragen.

Het Regionaal Energieloket heeft een nieuwe website. Wat is het verschil met de oude website?

We hebben zowel de uitstraling als de gebruikersvriendelijkheid verbeterd met de nieuwe website. Er is uitvoerig getest met gebruikers om de informatievoorziening simpel, overzichtelijk en begrijpelijk te maken. Daarnaast kunnen we nu gerichter communiceren over lokale projecten die spelen in Amstelveen.

Met welke vragen kunnen inwoners terecht bij het Regionaal Energieloket?

We helpen mensen met het verduurzamen van de woning. Dat houdt in het terugbrengen van gasverbruik en elektriciteit. Daar zijn vaak maatregelen voor nodig zoals isolatie, zonnepanelen en LED-verlichting. Wij helpen inwoners door onafhankelijke informatie op onze website over de voor- en eventuele nadelen, kostenindicaties, etc.

Is het Energieloket alleen voor huiseigenaren of ook voor huurders en VvE’s?

Iedereen kan interessante informatie vinden op het Energieloket. Denk aan de verschillende type isolatiemogelijkheden of welke wijkinitiatieven er spelen. Ze kunnen ons ook bellen met vragen. Maar voor huurders of VvE's worden dergelijke maatregelen vaak op een andere wijze georganiseerd dan voor woningeigenaren van een eengezinswoning. Op de website van gemeente Amstelveen is voor huurders en VvE’s ook duurzame informatie beschikbaar.

Wat is het verschil tussen het Regionaal Energieloket en GreenHome?

GreenHome is net als het Regionaal Energieloket een adviesorganisatie die woningeigenaren helpt met het verduurzamen. Maar GreenHome richt zich meer op verhuizende klanten en werkt daarin samen met makelaars en banken om verhuizende klanten van goed advies over de nieuwe woning te voorzien.

Waarom hebben de gemeente en het Energieloket gekozen voor een infraroodscan en wat is het voordeel?

Iedereen hoort dat isolatie belangrijk is, omdat er veel warmte onnodig weglekt uit de woning. De meeste woningeigenaren weten echter niet waar die warmte dan verloren gaat. Een infraroodscan geeft dat inzicht. In combinatie met een bouwkundige opname wordt duidelijk wat de beste stappen zijn om de woning te verduurzamen. Inmiddels weten we dat isolatie de beste stap is om mee te starten.